Sunday, 17 June 2012

friends...

assalamualaikum..hei guys..hari ni aku nak bercerita tentang sahabat..apa beza sahabat dan kawan bagi korang..for me..kawan ialah someone yang sentiasa kita perlukan untuk berkongsi kegembiraan kita..membuat kita ketawa waktu kita bersedih..tapi sahabat..seseorang yang amat kita perlukan dalam kehidupan kita..mereka sentiasa ada dengan kita..they will care about us..bila kita menangis..mereka tak kan pujuk kita..tapi mereka akan turut menangis sama..sahabat akan menjadi telinga kita kala kita perlukan seseorang untuk mendengar..sahabat merupakan orang yang teramat penting dalam hidup kita selepas family kita..tak kira lelaki atau wanita sahabat kita tu..yang penting setia dalam persahabatan..because a true friend will never sway unlike changing season..kalau nak cerita pasal sahabat ni memang tak habis..so ni aku masuk kan sikit quote for friendship yang aku ambil dari sumber-2 tertentu..enjoy read it.. =)


"Don't walk in front of me, I may not follow.
Don't walk behind me, I may not lead.
Walk beside me and be my friend." 
- Albert Camus 

"A hug is worth a thousand words. A friend is worth more."
- Sent by Jasmine Fitzwilliam

"Friends are the most important ingredient in this recipe of life." 

"The love of my life is the love between friends."

"Your friend is the man who knows all about you, and still likes you." 

"To be depressed is to be lonely; to have a friend is to be happy..." 

"I can trust my friends. These people force me to examine, encourage me to grow." 

okay cukup la ni kot..actually banyak lagi..ada yang tak ingat..ada yang panjang..hehe..to all my friend..I LOVE YOU SO MUCH ! THANKS FOR BEING MY FRIENDS..FRIEND FOREVER..





















Sunday, 10 June 2012

holiday!

okay..now continue with new story..hehe..holiday?hehe..yup..holiday or malay dia bercuti..but not with my family..with my friends..takde la jauh pun..just kat Port Dickson je..bukan macam Princess I punya holiday..kat Kota Kinabalu..hehe..actually aku tak jadi pergi sebab ada kelas..tapi bila tengok member-2 semua berharap aku pergi..so aku ponteng kelas..haha..suka hati aku je..so selasa petang..gerak pergi sana..ride to P.D konon nya..sekali baru sampai Jasin motor aku problem..haih..trouble betul la..haha..da siap betul kan..teruskan perjalanan..and sampai sana lebih kurang pukul 9 lebih..lepak-2 makan kejap..then pergi ke tempat penginapan..tak ingat apa nama apartment tu..haha..dekat dengan pantai..kitorang masuk apartment tu lebih kurang pukul 12 lebih..ada swimming pool and pukul 1 pagi duduk dalam swimming pool..kena plak angin laut..menggigil badan..haha..tahu si Princess I memang kena bebel la aku..haha..then lepas berendam tu..da salin semua siap..aku duduk sorang-2 tengok pantai..ingat kat si Princess I..rindu dia sangat-2..tahu dia suka tengok laut..hurmm..I Miss You dear..then esok nya pagi-2 da bangun..mandi laut plak..haha..tak puas mandi laut..sambung kat pool balik..kata holiday kan..so bercuti sepuas nya..dalam pukul 2 lepas lunch..bertolak ke Melaka plak..pusing-2 and main bowling apa semua..da puas badan pun da penat..baru la bertolak balik tangkak..dalam pukul 11 malam baru sampai rumah balik..even penat..tapi seronok and puas berjalan dengan korang semua..thanks Faizal,Ayu,Ida,Wan,Klin,Abu,Adin,Gemok,Jepun,Kudung,Mama,Ajim,Hada,Kak Fitry,Wak Nong,Apit,Angah,Myrul,Ami,Pami dan semua la..takut ada yang tertinggal..sorry la ye..ramai sangat.. :)

me as a marshall.. ^^

 dari kiri : wan,jepun,abu and tengik..

 ni si kecik yang selalu kena buli dengan aku.. XD

 ni la mamat hensem tu..haha..its me !

 ni model free untuk motor aku..haha.. :p