Sunday, 31 March 2013

negative thinking

assalamualaikum readers..after satu tempoh yang amat lama aku tak update post..now malam ni terasa seperti ingin menulis..da baca kan tajuk post kali ni negative thinking..post ni sebenar nya tentang satu dari beribu kelemahan pada diri aku ni..honestly aku cakap..aku seorang yang selalu cepat fikir negatif..senang sangat down..aku cepat sangat sensitif..silap cakap sikit je..aku akan sentap..time aku tulis post ni pun aku dalam keadaan yang tengah emo..tak tahu kenapa..maybe sebab aku rasa aku tak layak untuk dia..dia layan aku dengan baik..tapi aku tak pernah hargai..sebenar nya aku berubah jadi camni sebab kisah silam aku..selepas beberapa kehilangan orang yang aku sayang..aku jadi seorang yang boleh dikatakan 'loser'..mudah down..and aku akan selalu salahkan diri aku..sebab aku tahu..aku kehilangan orang2 yang aku sayang disebab kan diatas kesilapan aku sendiri..terus terang aku bukan jenis yang tahu jaga hati orang..bukan jenis yang tahu hargai hati seseorang..so pada sesiapa yang ingin sayangkan diri aku ni..better korang fikir baik2 dulu..sebab aku tak nak korang menyesal kemudian hari nanti..okay la..cukup la setakat ni aku rasa..tulis panjang2 nanti..korang plak yang menyampah nak baca..haha..semoga bertemu lagi nanti kita ya..

aku bukan yang terbaik untuk sesiapa..aku cuma insan biasa yang mempunyai beribu kelemahan..aku memohon sejuta kemaafan pada semua orang andai aku pernah melukakan atau menyakitkan korang semua.. :'(






sincerely , me

Wednesday, 13 March 2013

Ketika Rindu Terpisah Oleh Jarak dan Waktu


Ketika engkau begitu merindukan seseorang yang sangat engkau sayangi namun dia jauh disana...

Rindukanlah dia dalam setiap do'amu...!!!
Rindukanlah dia dalam setiap sujudmu...!!!
Pintalah agar dia selalu berada di jalan-Nya...!!!
Pintalah agar dia selalu menjaga hatinya...!!!


Ingatlah...
Jarak jauh adalah Ujian sebuah hubungan cinta...
Jarak dekat pun adalah ujian keimanan sebuah hubungan cinta...
Dan menanti dengan penuh ketulusan adalah bukti kesetiaan dan pengorbanan sebuah hubungan cinta...

Sesungguhnya jarak itu bukan bermaksud untuk menghukummu.
Akan tetapi untuk menjaga dirimu dengannya. Menjaga kefitrahannya.

Bersabarlah hingga suatu saat waktunya akan tiba.
Dalam sebuah ikatan yang dilindungi redhaNya.

Maka bertahanlah...
Dalam sebuah penantian penuh dengan keikhlasan...!!!
Dalam sebuah penantian penuh dengan ketulusan...!!!
Dalam menjemput hubungan yang benar² dihalalkan...!!!





Saturday, 2 March 2013

I'm back





Assalamualaikum..

Setelah sekian lama menyepi dari dunia blog..kini aku kembali..fuhhh..tiup segala habuk kat blog neh dulu..haha..first of all..aku nak berterima kasih yg tak terhingga pada Nur Fathihah binti Hassan kerana telah membantu mendesign balik blog aku neh..nice job cik Teha..hehe..lama sangat tak berblogging neh..sampai nak edit apa semua pun tak reti..nasib baik cik Teha dengan sukarela menawarkan diri untuk membantu design balik blog neh..ikut hati memang nak biar je..hahaha..thanks again.. :)

Now nak story tentang apa yg berlaku hari ni..haaa..pagi tadi..semua student semester 5 dan semester 6 terlibat dengan Larian Amal Politeknik Kasih..nama pelik semacam je kan..hahaha..nama je larian amal..padahal masing2 berjalan je..dengan kaki terkehel aku pergi gak..haha..even panas tapi agak seronok melayan kepala masing-2..itu antara event-2 terakhir aku di poli ni..sebab lepas ni aku praktikal da..so tak balik poli da..gonna miss all moment here when I graduate in future..okay la..tak nak cerita panjang..kang makin aku merepek..so biar gambar yang berbicara.. :)



actually we forced to do..haha.. XD


                                                                                       orang gotong-royong kami relax..haha






maafla ye jika post ini membosankan..maklum la..da lama tak menulis.. :)