Saturday, 31 December 2011

happy new year!

hoho..today da 31 disember 2011..thats mean today is the last day for 2011..tomorrow will start a new year..2012..hurmmm..mesti ramai yang tak sabar menunggu kan untuk masuk nya tahun baru..masing-masing dengan azam baru itu ini..tapi ramai juga yang lupa tentang azam lama yang masih belum tercapai..and ramai juga yang lupa 1 muharram dari lupa tentang 1 januari..semua sibuk nak celebrate new year dengan macam-macam aktiviti..harap tidak berlebihan..haish aku neh..cakap je pandai kan..sendiri pun tak buat semua tue..heee..sebab tue aku tulis semua neh..untuk diri sendiri sebenar nya..so azam aku untuk new year neh..aku nak berubah dari yang tak elok kepada yang baik..terus mencuba untuk stop smoking..terus mencuba supaya tak tinggal solat lagi..jaga si dia dengan sebaik mungkin..and macam-macam lagi..terutama mencapai azam lama yang masih tak kesampaian..so di kesempatan neh..aku nak ucapkan HAPPY NEW YEAR to all..start new year with smile.. :)

Tuesday, 20 December 2011

tomorrow!

apa ada dengan besok?hurmm..esok aku da kena berangkat balik ke dungun..berat hati rasa..dengan demam..da la kena gerak sorang-sorang..haish..paling tak best kena berjauhan dengan si DIA..rindu sangat..semalam jumpa dia..tapi aku layan dia nak tak nak je..sebab aku tak sihat..kesian dia..malam tu pulak aku kena membebel dengan dia..sebab aku tergolek masa bawak motor nak gi mancing..touching aku dengan dia..da la demam..tergolek..dia membebel..hehe..tapi aku tahu..dia membebel sebab sayang..sehari tak dengar dia membebel tak boleh meyh..nanti bertambah rindu..haish..apa la nasib..hurmmm..korang semua doakan aku ea supaya selamat sampai.. :D

Tuesday, 22 November 2011

two days only !

firstly..aku nak ucap tahniah kepada semua pemain bolasepak negara yang berjaya merangkul pingat emas di sukan sea semalam..korang yang terbaik..memang happy sebab indon kalah...hihi..aku dengan dia bukan main suka semalam..hehe..ok now kite balik pada tajuk..apa yang tinggal dua hari?haha..hanya tinggal dua hari sebelum aku meninggalkan dungun yang membosankan ni..apa yang jadi pemisah ialah dua paper lagi..paper plastic technology and thermodynamic..dua-dua paper tu esok..but aku kena balik khamis sebab tunggu kawan aku habis paper..hehe..tak sabar..rindu kat semua..lagi-lagi kat family and my love..heeee..love you all so much..

p/s to my dear : yunx..tadi bie baca blog sayang..you said you feel moody sebab jeles..apa bie da buat sayang?takmo la moody..you know right..only you in my life.. :)

Saturday, 19 November 2011

cant wait..!!

hehe..tak sabar menunggu 24/11..ada apa dengan tarikh tu?haish..tu la tarikh untuk aku pulang bercuti di kampung..yahoo..cuti..even cuti tak lama..tapi jadi laaa..hehe..tak sabar rasanya..hanya tinggal 3 paper yang menjadi pemisah untuk aku balik..kalau tak hari ni aku da balik..hehe..nak jumpa family aku..nak jumpa si bucux tu..rindu kat semua..kat kawan-kawan lagi..haish..sabar abhar..tak lama da..hehe..nanti bila sampai rumah..mesti si danial tu tunggu aku turun motor kat depan pintu..bila aku nak masuk jewp mesti dia akan bagi aku hug..hehe..rindu danial la..hehe..then mesti ibu bebel kat aku bila salam ibu sebab bau rokok@bucux..hehe..sorry ibu..tahu ibu tak suka..but i had try to stop..but i cant..i'm sorry..love you momz..you are the greatest mom in the world..hehe..keesokan nya mesti la nak jumpa budak degil sorang tue..nak breakfast dengan dia..hehe..sweet la sayang..love you much more..muahhh..hehe..tak sabar betul nak balik..

p/s:nie la dia budak yang tak reti sabar nak balik..padahal ada paper lagi..haish..hihi.. :P

Saturday, 12 November 2011

exam!

two days only menjelang bermulanya final exam..seram je rasa..badan pun jadi lemah..selera makan pun hilang..hurmm..dengan mood study tak ada..kusut kepala aku..hidup pun jadi macam tak tentu arah..bila study mesti tension..terutama subjek fluid mechanic..aku tak faham apa..cuba juga study..tapi kejap je tahan..sebab tak faham apa..stress..kalau boleh tak nak la repeat paper ni..sakit nanti..hurmmm..nak study pun jadi malas bila tak faham..tapi tak boleh malas..nanti repeat pulak..hehe..lagi pun nanti si haziqah aku tu jadi lion..membebel..salah satu ayat dia..'study la bie!exam da dekat kan'..hehehe..kuat membebel rupanya dia..hehehe..jangan marah sayang..
mood:exam!

Friday, 11 November 2011

11.11.11

hohoho..cantik kan tarikh hari ni..11.11.11..bertuah siapa yang dapat kahwin hari ni..couple or whatever..yang penting sweet moment..hehe..punya la bosan kan..sampai tarikh pun jadi tajuk untuk post aku..hehe...tapi tarikh hari ni memang menarik..bukak facebook..semua dengan status masing-masing tentang tarikh ni..online twitter pun sama..semua duk cerita pasal tarikh ni..hehe..actually tarikh ni biasa je..kita je yang anggap ianya istimewa..tapi tu pada pendapat aku la..pada pendapat korang aku tak tahu.. :D

Thursday, 10 November 2011

stalker

agak pelik kan tajuk post kali neh..tapi tu la kenyataan..aku pun tak faham and tak tahu apa motif hamba Allah ni stalker blog aku..tak ada apa-apa la weyh..semuanya melibatkan hidup aku..nak stalker hidup aku kenapa?aku tak faham..tak ada apa yang nak di stalk la..if nak follow..follow la betul-betul..bukan apa..hari itu..da follow..da la follow senyap-senyap..lepas da habis stalker blog aku..pandai pulak remove..pelik aku..aku benci stalker..tapi nak buat macam mana..itu hak korang..so pada yang stalker blog aku ni..lupakan la niat korang tu.. :D

Wednesday, 9 November 2011

new rekod

buat pertama kali..perjalanan aku dari tangkak ke dungun makan masa 12 jam..dari pukul 4 pagi sampai pukul 6.30 petang..semuanya gara-gara motor adam..menyusahkan..macam nak mati..korang fikir la..dari muadzam shah sampai ke dungun tunda motor dia..dengan seharian tak tidur lagi..pinggang macam da nak patah tahu..sedih rasa..macam nak menangis pun ada..huhu..kesian kan.. :(

Thursday, 3 November 2011

proud with myself

gebang kan tajuk post aku kali ni..hehe..bukan nak bangga diri..cuma aku memang rasa bangga sangat malam ni dengan diri aku..semuanya kerana malam ni aku berjaya menyiapkan assignment fluid mechanic dengan usaha sendiri serta tunjuk ajar dari kawan aku (panjang)..mesti korang fikir benda ni pun nak bangga..aku bangga sebab subjek ni merupakan subjek killer semester ni..aku tak faham apa dari bab satu..entah apa yang lec tu ajar pun aku tak tahu..tak boleh masuk langsung..selama apa-apa kerja,kuiz ke,test ke apa semua..yang aku tahu meniru..selalu nya..da tengok buku and nota pun aku still tak boleh jawab..tapi malam ni tiba-tiba ada satu semangat dalam diri aku untuk usaha sendiri..bertanya mana yang aku tak faham..bangga sangat dengan perubahan yang berlaku dalam diri aku..even sikit..good job NUR ABHAR..hihi..teruskan berusaha..korang semua sokong la aku ea supaya terus ada semangat macam malam ni.. :)

Thursday, 27 October 2011

ride to kuantan





holla..eit kawan-kawan..now aku nak story pasal trip aku dengan budak-budak rumah aku ke kuantan..tujuan utama kitorang nak pegi makan steamboat..makan besar korang..haha..da macam apa tadi dalam kedai makan tue..mesti orang kedai tu nyesal dapat customer macam kitorang..mana tak nya..kitorang makan sampai habis stok barang-barang steamboat..stok aiskrim pun habis..haha..masing-masing makan tak ingat dunia..gila kan kitorang..perut masing-masing tak payah cakap la dia punya bulat..kaw-kaw korang..best gilew ah..tapi tak best sebab my lion tak ada sebelah...da la sepanjang perjalanan pergi dan balik hujan selebat-lebat hujan..then masa pergi ternampak orang eksiden..mati doe orang yang bawak motor tu..kepala pecah..seram aku tengok..sampai my bucux tu membebel la..hehe..thanks bucux because care about me...love you la..anyway..ni je pixca yang sempat di snap..hope u will enjoy it.. XD













ni je la pixca yang sempat di snap..actually ada lagi..tp ni pun da cukup..sayang korang semua..hehe..and kalau korang nak tahu..masa aku update post nie..aku memang da letih gilew..memang tak larat la..tp paksa gak demi korang..hehe... ><

mandi pantai

holla..malam ni aku nak story pasal aku dengan budak-budak rumah aku mandi pantai..syok babe..nama tempat tu pantai teluk bidara..tempat tu agak A la ugak..air dia jernih..tu salah satu aktiviti kitorang bila da bosan tahap cipan..so hari tu sebab da bosan sangat..kitorang pun pegi la..ni je la pixca yang sempat di snap..credit tu haidil sebab jadi photographer..haha.. ^_^


haha..ini lah kegilaan kami..jangan jeles yep.. :D

Tuesday, 11 October 2011

pray for me

final exam da makin dekat .. tapi rasa malas tu masih tebal lagi .. kesempatan ni .. aku nak minta maaf pada semua atas kesalahan aku pada korang .. doakan aku untuk final ok .. wish me luck .. :D

Friday, 30 September 2011

untuk sahabat




ok .. tadi on twitter .. saja tweet dengan budak kelas .. then diorang cakap aku ni pemarah , buat serabut kepala diorang .. buat diorang tertekan .. hurmm .. aku pemarah ke ?? aku menyusah kan ke ?? aku minta maaf pada semua yang kenal aku andai aku da banyak mengguris hati korang semua .. yela .. aku ni banyak kelemahan .. memang tiada manusia sempurna dalam dunia ni .. tapi aku ni terlalu banyak kelemahan .. maybe aku bukan kawan yang korang cari .. bukan kawan yang sentiasa ada bersama korang .. bukan kawan yang korang ingat .. cuma aku nak korang tahu aku kawan yang sayangkan kawan-kawan .. seorang yang akan anggap korang kawan sampai mati bila korang kawan dengan aku .. sebab bagi aku .. sekali aku kawan .. sampai mati orang tu jadi kawan aku .. korang pun tak penah dengar ex-friend right?kalau ex-bf , ex-gf even ex-husband and ex-wife tue da biasa kita dengar .. tapi ex-friend tak penah lagi aku dengar .. so , pada semua kawan-kawan aku .. aku sayangkan korang dan aku rindukan korang .. T_T

ajen&tong
wan,zima,sue&cik syazrin
pada kawan-kawan sekolah aku .. maaf sebab tak dapat masukkan pic korang .. sebab dekat aku da hilang semua pic korang .. maafkan aku ye .. pape pown .. korang yang terbaik bagi aku sebab buat aku rasa bersemangat untuk ke sekolah dulu .. buat aku ceria .. buat aku tak rasa sunyi .. you all the best kawan .. :D

!...Cik Ct Nursyuhada...!: ::Lelaki kacak mengabdikan dirinya bersama jenazah...

!...Cik Ct Nursyuhada...!: ::Lelaki kacak mengabdikan dirinya bersama jenazah...: Assalamualaikum w.b.t..kawan2..





Hadis yang Menarik Rasulullah S.A.W



Rasulullah (Sallallahu alaihi wasallam) bersabda...

Tuesday, 20 September 2011

silent is better..


di fb memang satu favourite buat couple untuk buat relationship..macam-macam relationship yang keluar..married la..engage la..dan banyak lagi..tapi..disebabkan benda tu la..aku terdiam dan terkedu..dia lebih pentingkan orang lain dari aku..siapa aku pada dia?sampai relationship buat dengan orang lain..aku tahu aku takde apa-apa untuk dia banggakan..mungkin dia malu jika kawan-kawan dia tahu aku ni bf dia..yela..dia cantik..bagi aku dia perfect..tapi aku?ada apa..tapi aku pun ada perasaan..memang la aku senyap..sebab aku takde hak nak halang dia..sebab dia belum jadi isteri aku yang sah..kenapa setiap kali aku sayang orang..mesti macam-macam dugaan yang berat aku kena hadapi..kadang-kadang sampai aku fikir..biarla aku undur diri..tapi aku sayang dia..if betul dia taknak kat aku..be honest..aku lepaskan dia..tapi jangan seksa aku camni..sakit wooo..apa-apa pun..aku tak salah kan dia..sebab antara aku dan dia..ibarat langit dengan bumi @ beauty and the beast..aku terima jika terpaksa hilang dia demi kebahagiaan dia.. ><

Sunday, 4 September 2011

holla

kepulangan ke dungun amat menyedihkan aku sebab tak dapat beraya dengan puas..boleh dikatakan tak beraya langsung..huh...da la ingat arinie ada la kelas..sekali kelas takde..rugi balik semalam..lecturer cuti raya lagi..argh..tension..orang lain beraya..aku duduk kat rumah sewa macam apa..grrr...~~

Wednesday, 31 August 2011

selamat hari raya aidilfitri

Hehe..sejak2 cuti ni..aku tak update pown blog aku..ni baru aku ade kesempatan untuk update..firstly,aku nak ucap kan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI MAAF ZAHIR DAN BATIN..kowunk semua jangan lupa bagi aku duit raya ok..heee..pada kawan2..maafla sebab tak sempat beraya bersama..cuti kejap sangat la..nak jumpa kowunk pown tak sempat..




nie aku selit kan sikit gambar raya yang sempat aku amek.. :D

Wednesday, 24 August 2011

24 Aug 2011

hihi .. arinie da 24/8/11 .. ini bermkne tggl xsmpi 24 hour ag aq na blik .. xsaba rse nye .. cmne na saba .. da lme sgt x alek .. hihi .. td dlm clz pown pk ape nk wat ble da smpi tgkak nnt .. fmily n kwn2 mst da tggu < prasan kn > .. ditmbh plawk .. lec btal kn clz yg aq ingt na pnteng sok .. mkin wat aq ase xsaba na alek .. klau bleh .. arinie ugak na alek .. tp saba abhar .. ckit je lg .. sok da blik .. tp kn kowunk .. cti kjp lorh .. rye ke 4 owg len sbok braye sne sni .. aq ats moto pulg ke dngun alek .. ble ingt psl tue .. ase na nges jewp .. tp tue blkg cite lorh .. yg pnting sok na alek .. kwn2 sume doakn aq selmt smpi ea .. hope xde pape yg berlku .. sbb aq xnk la aq or kwn2 aq ade yg braye dlm keadaan sdeyh .. ksempatan nie gak .. aq nk ucp kn SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI MAAF ZAHIR DAN BATIN .. jgn kowunk lpe plawk wet rye aq ea .. hihi .. syg kowunk sume yg sudi luangkn mse tuk tgk blog aq yg huduh nie .. k la kowunk .. selmt berbuke pose ea pd yg pose .. smpi sni je dlu la ea .. bubye .. :D

feel so sad ..

uit2 .. hurmm .. arinie da ari rabu .. tomorrow aq da alek jhor tuk cuti rya .. xsaba ase nye .. bcoz aq da rndu nan fmily aq .. tp ade 2 clz ag yg aq kne pegi ptg kang .. mlz nye ase na pegi .. xde mood lgsong na ke clz .. sbb skang nie .. bdn aq je yg tggl kt dgun nie .. pale otak sume da kt tangkak da .. hihi .. pnye la excited la alek kg kn .. dlu xpenah ase cmnie .. now da rse sndri .. fhm la napew owg leyh nges ble pg2 rye xdpt bersme nan fmily .. so sad .. even aq xrse prasaan pg rye xdpt bersme nan fmily terchinta .. tp aq rse aq leyh fhm prasaan dowang kowt .. sdeyh yg teramt .. to my momz n my dad .. i miss both of u damn much .. waaaa .. n rye nie mst xbez .. sbb nie first year fmily ktowang braye without my late brother .. angah .. i miss u damn much .. maaf kn sume dosa aq pd kaw ea .. aq terkilan sgt xdpt jmpe kaw sblum kaw pegi .. aq nyesal sbb mrh2 kaw .. aq tawu kaw baik owg nye .. cme ati kaw kers .. aq rndu kaw ngah .. aq hrp kaw bhgia kt sne .. cmne pown .. aq kne time yg kaw da xde .. sbb tuhn lbih syg kn kaw .. tp aq nk kaw tawu ngah .. even kte slalu gdoh .. kaw tetp abg aq .. xde owg len leyh gnti tmpt kaw ngah .. kaw jgn isau .. aq akn cbe jg ibu n abh sbaik mgkin .. mybe aq xskuat kaw .. tp aq akn usha ngah .. pd kwn2 .. aq mhon pd kowunk .. sedekah kn al-Fatihah tuk arwah abg ku Nur Hilmi b. Lokman yg telh pegi pd 8/6/2011 .. :'(

when i bored..

mlm nie bosn sgt + skit aty nan fb .. fb lme da kne vrus .. aq wat la fb bru .. pown kne ugak .. emg shit la kn .. bnde tu wat aq ilang mood .. hihi .. aq nie kn .. kwn2 rmai da tdow .. tp aq xleyh na tdow .. hurmmm .. sume nye gara2 xsaba na alek kg .. aq da rndu sgt kt hometown aq .. xpenah aq xalek lme cmnie .. sdeyh lorh .. ase mcm da mlz da na gi clz .. tp na wat cmne kn .. as a student , i have my rsponsible to attent each class <   padahal ade pnteng gak > hihi .. alang2 da sbut psl khidupn student nie .. aq na mnx pendpt kowunk laa .. aq nie slalu nantok ble dlm clz .. n confirm aq akn cri jln utk tdow .. ukan cri jln cmne na hilg kn nantok .. akibt nye sem 2 nye exam .. aq repeat 2 paper .. sdeyh yg amt .. plizz gve me an idea na hilg kn nantok mse blaja .. hihi .. ape lg na bebel ek .. aq na tdow ta leyh .. na bebel bnyk2 ta tawu na ckp pe .. haihh .. bosn nye la duk dungun nie .. hurmmm .. one more thing .. ble mlm2 cmnie .. kn snyi .. aq slalu sdeyh .. aq still remember first love aq .. aq xtawu na wat cmne .. haihh .. da try lpe kn ..tp aq tetp fail tuk lpe kn dye .. memory tue wat aq down kdang2 .. :( .. tp yg pnting .. aq ade kwn2 yg slalu spport aq mse aq down .. thnkz kwn .. love u all damn much .. :D .. heee .. k la .. dri aq tlis pnjg2 .. kowunk ukan bce pown sbb aq da strt mrepek .. hihi .. aq fhm .. act aq pown da xtawu na tlis pe ag .. pale pown da blurr nie .. hehehe .. k la .. bubye .. :D

Tuesday, 23 August 2011

berbuka with classmate n our P.A ..

 hihi .. arinie clz aq wat berbuka pose kt lua .. kt tpi pntai .. bez gilew td .. aq mkn pling bnyk n jd owg yg tukg abes kn lauk .. haha .. anyway .. happy with u all kwn .. love u all damn much .. hehe .. k la .. aq pown da xtawu nk bebel pe ag .. yg pst arinie aq hppy gilew .. hihi .. ni aq tnjuk ckit pic ktowang mse buke tue .. hope u all will like it .. k la bubye .. <3
 hihi .. yg nie pic agk klaka .. nie la kwn2 aq n jg udak2 uma aq .. :P




Assalamualaikum..

 holla .. nme aq abhar ..ikowt kowunk la na pggil pe .. asal kn sopan n elok .. aq xtawu na bebel pe nie .. bcoz nie first time aq wat bnde nie ..tu yg kowunk tgk da cam aram aq nye blog nie .. so aq hrp kn support n guide from u all .. :D


hihi .. nie la aq .. xde rpe n xpndai dress up .. kowunk na ktuk ke na ape .. aq ta kesa .. sbb idop aq smple .. :D