Thursday, 24 May 2012

school memory

yeah..tiba2 dapat idea untuk mengupdate blog pagi2 hari neh..hehe..semua nya gara2 bila melayan kawan2 zaman sekolah dulu kat laman sosial..rindu gila kat diorang..but now nak jumpa susah sangat..masing2 ada komitmen..cuti pun da tak sama..haish..so aku nak cerita tentang zaman sekolah aku..hehe...

okay..sekolah rendah aku study kat sekolah bandar tangkak..bersebelahan dengan telekom..hehe..ibu aku pun mengajar kat situ gak..actually dari tadika aku kat situ..ehe..senang sebab ibu aku ada..so start umur aku 5 tahun aku da start belajar kat situ..macam2 perkara aku belajar..paling aku kelakar..masa darjah 6..masa balik rumah..aku terjumpa surat cinta dalam beg sekolah aku and ditujukan pada aku..haha..gila ah..dulu zaman aku kecik2 takde fb or phone lagi..siapa yang bercinta memang surat la jawapan nya..hehe..setahun juga aku dengan budak tu couple..haha..but now lama da aku tak jumpa dia..haha..tah apa cerita dia..hahaha..masa sekolah aku ni jenis yang minat gila dengan sukan..dari sekolah rendah lagi..dari darjah satu hingga ke darjah 6..aku asyik la berlari atas padang..hehe..asal acara berlari je ada muka aku..hehe..kecik lagi la kata kan..then masa darjah 6 juga aku start main takraw..ingat lagi cikgu Azman coach kitorang..ehe..thanks cikgu..then sekolah rendah aku tamat dengan result UPSR aku cuma 3A2B..okay la tu..memandang kan aku ni jenis terlebih 'rajin' belajar..hahaha..

selepas habis sekolah rendah tu..aku dapat tawaran masuk ke aliran agama di smk tun mamat..kalau tak memang smk ledang la..tapi da rezeki aku di smk tun mamat..start form1 aku masuk kelas 1wawasan2..senang cakap kelas kedua la..haha..pandai gak rupa nya aku ni..haha..gila perasan..aku ni ramai cikgu kat sekolah tu da kenal sebab along and arwah angah pernah sekolah kat situ..then ramai kawan2 ibu and abah aku kat sekolah tu..maklum la..parent aku pun cikgu gak..haha..tapi degil tetap degil..start form1 aku mula kenal kawan2 baru and most of them sama kepala..masing2 degil..haha..kena cubit sama2..main bola kertas dalam kelas sama2..and pergi bergaduh dengan budak cina pun sama2..haha..masing2 nak tunjuk hebat masa tu..then masa form1 gak la aku jatuh hati pada sorang budak kelas aku ni..Nur Zahin nama dia..aku pun tak tahu..dia ni cousin bestie aku dari sekolah rendah..duduk belakang aku dalam kelas..selalu kena buli dengan aku..haha..tapi yang aku tak boleh lupa..masa aku bergaduh dulu butang2 baju aku habis tanggal kena sentap..and dia yang tolong jahit kan balik masa dalam kelas..hehe..but now takde da gaduh2..so dipendekkan cerita..naik form2 aku maintain kelas 2kab..masih kelas kedua..cuma nama kelas wawasan da kena tukar jadi kaa,kab and kac..haha..makin ramai plak member satu kepala..haha..lagi riuh la jadi nya..and kenangan paling gila masa periksa tengah tahun..kitorang bising..then ustaz Razali nak bedal dengan kayu penyodok sampah sebab da tak tahan..haha..baru masing2 senyap..hehe..then start naik form3 aku diturunkan ke kelas 3kac..haha..budak degil la katakan..da kena turun kelas..haha..tapi aku tetap degil..orang suruh belajar aku gi kat mak cik tukang kebun beli mee siput..haha..kadang2 borong sampai habis..semua gara2 budak kelas aku..boy dengan girl lebih kurang je..so lepas PMR tamat la zaman menengah rendah aku dengan result 3A juga..yang lain2 aku tak ingat..yang aku ingat bahasa Arab aku dapat D..hahaha.cukup makan je lulus..

now story pasal menengah atas..start form4 aku da xmasuk kelas kaa..aku masuk kelas sains tulen sebab kaa ada satu kelas je..and aku pun tak nak bahasa Arab sebab aku tahu aku tak boleh bawak..okay time ni paling best..sebab kawan2 sekolah rendah aku pun sekelas dengan aku..and kawan2 baru macam hani,ekha,azi dan ramai lagi..jangan pelik aku sebut nama girl je..sebab dalam kelas aku budak lelaki melayu cuma 5 orang..dan 4 orang lagi tu kurang sikit masuk kepala..so aku lebih banyak kawan girl..tapi kepala diorang memang terbaik laaa..haha..gila layan diorang..hari2 dengar suara kitorang je dalam kelas..memekak je kerja nya..aku plak lepas rehat memang waktu tidur aku..haha..semua da faham..bila da bangun aku menyanyi..haha..dalam kelas tak pernah nya fokus..sebab kelas aku tepi padang..so faham sendiri la..aku sendiri pun start dari form1 memang aktif gila dalam sukan..asal ada sukan je..ada la muka aku..tak kira la sukan apa..even aku tak join pun aku gi lepak..haha..start form3 until form5 la memang aku naik gila2 dalam sukan..takraw aku join..handball aku join..olahraga aku join..petanque aku join..and semua sukan tu..aku jadi pemain utama..no reserve for me..haha..setiap tahun 3 bulan pertama jangan la cari aku dalam kelas..memang susah nak jumpa..duduk kat padang je kerja nya..haha..

form5..kenangan paling aku rindu..hani,ekha,tasya,azi,mas,su,mok,syaza,ily,fidah,pae,nasir,emy,taufiq,bella dan ramai lagi..tu semua yang rapat dengan aku..tapi paling rapat dengan aku tasya,ily,hani,ekha,mok,bella,azi,syaza..mok duduk sebelah aku..yang lain2 ni patut nya duduk depan..tapi disebabkan aku duduk belakang..diorang semua angkut meja and kerusi..susun panjang kat belakang aku..haha..korang memang gila..bila da camtu..makin memekak la kitorang..paling best waktu pagi..sebelum kelas bermula..pae akan datang pada aku bagi nasi lemak yang aku order setiap hari..haha..then bila cikgu masuk aku pun start makan,.breakfast kata nya..haha..suka hati aku je makan..da kenyang baru aku belajar..tapi belajar ke..haha..borak je lebih..then waktu rehat makan lagi..gila kuat makan aku ni..then lepas rehat waktu tidur aku..haha..cikgu ajar aku membuta kat belakang..kang bangun nyanyi plak..kalau aku lapar..aku akan round bawah meja budak ni tengok siapa ada makanan..then tanpa tanya aku akan makan..then sambung tidur..haha..diorang tahu kalau makanan diorang hilang kerja siapa..memang aku je..haha..sorry la..kadang2 sampai diorang memang saja bawa kan makanan untuk aku..pernah makan buah asam dalam kelas..dalam kelas kupas kulit..dalam kelas gak bedal..aha..semerbak bau..memang gila zaman dulu..semua langgar je..but now masing2 da ada komitmen sendiri..cuti da tak sama..korang semua banyak sama cuti..sebab korang universiti..aku ni degil..da masuk poli je..da cuti tak sama dengan korang..serius rindu korang beb..sayang korang la..nak ikut kan banyak lagi cerita zaman sekolah..kang korang yang tak larat baca...haha.. :)

ni masa form4..suci tak?aha.. XD

nie la antara bestie aku masa form4&form5..
diri : su,sab,ekha,tasya,bella,hani
bawah : syaza,dayah,ily..
ni la perangai aku..orang belajar aku makan and possing kat belakang..

nie la regu takraw aku masa form5..kajen,sopi,along and me.. :)

 ni masa pergi mssj handball kat kota..she my sis..but now dia ada life dia sendiri..aku dia da lupakan.. :')

 ni mssj olahraga kat kluang masa aku form5..sebelah tu acab..



No comments:

Post a Comment